OviBlog

Hírek

TÁMOP- 3.1.11-12/2 kódszámú Tapolcai Óvodák fejlesztése pályázat

2014. november 21.

Tapolcai Óvodák Fejlesztése

 

Tapolca Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TÁMOP- 3.1.11-12/2 kódszámú „Óvodafejlesztés” című könnyített elbírálású pályázati felhívásra. Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Tapolcai Óvodák fejlesztése” című, TÁMOP- 3.1.11-12/2-2012-0094 jelű pályázatot a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága 34 448 250 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte. A Projekt megvalósítási időszaka 2013. 02. 01.- 2014. 07. 31. között.

A Pályázat több fejlesztési lehetőséget is magában foglalt, többek között például az intézmény szolgáltatási színvonalának növelését, szervezetfejlesztést.

A projekt megvalósítása során lehetőség adódott, hogy munkatársaimmal 60- 90 órás továbbképzéseken vegyünk részt, ahol újszerű pedagógiai módszerekkel ismerkedhettünk meg, melyek nagyon jól hasznosíthatóak a napi munkánk során.

A tartalmi fejlesztéseken túl, a Tagintézményeknek jelentős összegű eszközbeszerzésre nyílt lehetősége. Korszerű, új udvari játékok telepítésére került sor, melyeket a gyerekek nagy örömmel vettek birtokba a tavasz folyamán.

Ezen kívül, a – Barackvirág óvodába fektető ágyakat, a hozzá való tároló szekrénnyel négy csoportba, a – Kertvárosiba gyermek konyhai berendezéseket, / konyhaszekrény, tűzhely, mosogató stb./ hat csoportba.

– Hársfa tagintézménybe gyermekasztalokat, öltözőszekrényeket, a – Szivárvány tagintézménybe gyermekasztalokat, székeket, vásároltunk. Bővítettük a játékok széles tárházát társas és fejlesztő játékokkal, valamint mozgásfejlesztő eszközök beszerzésével.

A Projekt lehetőséget biztosított arra is, hogy legfontosabb partnereinkkel – a szülőkkel- közös programokat valósítsunk meg. Kiemelkedő programunk volt a Családi nap keretében szervezett állatkerti kirándulás Veszprémben, vagy a sportos, mozgásos délelőtt a szülőkkel együtt. A Pályázat megvalósítása igazi csapatmunkát igényelt, erősítette nevelőtestületünk összetartozását de, mégis azt gondolom, hogy a projekt igazi nyertesei az intézményünkbe járó gyerekek.

 

Tapolca 2014-07-15

 Horváth Zoltánné

Intézményvezető

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jár a lábam, jár a kezem, és én ezt észre sem veszem. Óvó néni olykor rám szól: Elég már a mocorgásból! Aludni kell, vagy épp enni, de oly nehéz jónak lenni.